bar , vino en drugs: Buenos Aires never sleeps

Wauw, dat was mij het weekje wel! Het is niet normaal hoeveel er in een zo' n week gebeurt met je!
De laatste keer dat ik hier schreef was ik zacht uitgedrukt ' niet zo blij.' Ik heb de eerste nacht extreem slecht geslapen.
Ik slaap op de eerste verdieping. Naast mijn kamer vind ik een lift, onder mij vind ik een snurkend persoon, bij mij hoofd vind ik een mug. Voor mij is dat duidelijk; een slapeloze nacht! Omdat ik zo verstandig was om de eerste dag om 9 uur naar bed te gaan en de andere mensen gingen feesten, was het een komen en gaan in mijn kamer. Dronken mensen, stelletjes, vreemdelingen en ik maar doen alsof ik slaap. Ik heb gelukkig oordopjes gekocht tegen de druk in het vliegtuig dus die komen nu ook weer helemaal van pas!

De eerste ochtend werd ik wakker met pijn in mijn buik. Pure heimwee. Ik kon niets eten en niets drinken maar ik moest wel. Ik ben op een bank geploft en staarde voor mij uit. Ik merkte de jongen naast mij op de bank helemaal niet op. Ok: meet Frank from Holland. Ik sprak hem aan en vroeg waar hij vandaan kwam. Ik kon wel dansen uit pure vreugde dat ik met iemand kon praten in mijn eigen taal!! Volgens mij, als ik er nu aan terug denk heb ik mij helemaal aan Frank vastgezogen. Hij kon dus niets anders doen dan mij na mijn spaanse les Buenos Aires te laten zien.
Buenos Aires is geweldig!!! Het is echt een super leuke stad. Het is fijn dat alles redelijk dicht bij elkaar ligt. Maximaal twintig minuten met de bus of met de metro. In de avond had hij afgesproken met twee Noorse meisjes. We zijn met z'n 4en gaan koken. Hierna zijn we in het park gaan zitten met wat rode wijn en biertjes. De dag erna, vrijdag, zijn we ook Buenos Aires ingegaan. In de avond was er een party in ons hostel en deze keer was ik weer verstandig. Ik besloot te feesten aangezien ik toch niet zou kunnen slapen. Wat jammer is in Buenos Aires, is dat de clubs pas om 2 uur vol staan. Dat betekent dat het elke avond makkelijk zes uur wordt... Goed, we hadden besloten om zaterdag naar Tigre te gaan. Een uur met de trein, wat in Argentinie rustig twee uur duurt, want in communicieren zijn ze niet zo goed. Tigre was niet echt interessant. Het is een delta. We hebben eten gekocht en zijn de hele dag in het gras gaan liggen aan het water. Voor mij was dit de eerste dag met vollop zon en het was heerlijk om daarin te kunnen liggen. Hierna hebben we nog een boottocht gemaakt over de delta. Wat zou heerlijk is aan mijn leven hier, is dat ik niets moet! Ik kan rustig tot 4 uur spaans hebben en dan nog Buenos Aires in. Als ik mij aan de Nederlandse tijden zou houden, zou dat echt niet kunnen want je eet vaak om zes uur. Hier kom ik om tien uur terug in het hostel. Je haalt wat boodschappen en gaat koken, rode wijn drinken en je duikt een club in.
Nadat Frank en ik terug waren uit Tigre zijn we op een bank gaan zitten. Hij had het briljante idee om nog even te slapen voordat we weg zouden gaan. Om twee uur zijn we Buenos Aires in gegaan opzoek naar een goede club. Snel een gevonden. Een echte underground club. Daar aangekomen kwamen we er al snel achter dat wij de enige toeristen waren. En dat de mensen om ons heen wel erg vreemd uit hun doppen keken. Inderdaad: drugs. Welcome to Buenos Aires! Het is hier vrij normaal, goed weer wat geleerd!
Zondag ben ik voor het eerste in mijn eentje Buenos Aires ingegaan! Ik vond het wel tijd worden en moet zeggen dat ik nu echt de smaak te pakken heb. Ik ben in La Boca geweest. De meest criminele buurt van Buenos Aires. Het is daar geweldig. Men danst de tango op straat en er is live muziek.
Verder ben ik nog naar een grote markt geweest met een Canadees vriendinnetje en hebben we het graf van Evita bezocht. In de avond gegeten met z' n allen en afscheid genomen van Frank.
Gister begon mijn spaanse les weer. Hierna weer Buenos Aires in gegaan en in de avond naar 'La bomba del tiempo'. Onder de lokale bevolking is dit ook erg populair. Het is een groep percusisten. Voor de Amersfoorters: een soort Dias Latinos groep die dan door de Langestraat marcheert. In Amersfoort moet ik mij inhouden daar niet compleet los op te gaan. Hier: totaaaaal geen gene. Het was geweldig!! Ik was met een Canadees meisje en twee Australische meisjes (ja, zelfs mijn engels wordt er beter op) . Met de Australische meisjes ga ik vanavond nog wat doen. We willen graag naar een salsaclub. Zij zijn er ook met kerst, dus dat is gezellig!

Veel te doen dus! Ook nog ander goed nieuws: Floris-Jan, een vriend uit Nederland komt naar Buenos Aires! Hij is nu in Brazil en komt zaterdag met het vliegtuig aan! We gaan samen kerst en oud en nieuw vieren! Misschien zelfs daarna nog verder reizen naar Cordoba en Mendoza want hij heeft dezelfde plannen als ik.
Zo, dit is wel even genoeg voor nu. Ik moet gaan want ik heb een date met mijn Australische meisjes.
Oja tot slot: ik ben van kamer geruild. Ik had er geen zin meer in en heb aangegeven dat ik graag naar een andere kamer wilde. Ik slaap nu op de derde verdieping en het was gelijk al een stuk beter! Ik slaap nu met vijf jongens. Erg gezellig. Vier komen er uit Israel, ik kan dus een hoop interessante gesprekken voeren over de situatie in hun land!

Tot snel! Liefs Gil

ps. foto's staan op de computer maar de verbinding is zooo traag dat het wel even duurt  voordat ze er op staan. Ik zal snel een keer tijd maken!

Reacties 15

Cis 22-12-2011 02:33

Heej lieve Gil, ik heb hier een slapeloze nacht door een snurkend jochie naast mij . Aangezien mijn mail op mijn foon binnen komt zag ik dus jouw mail en kon ik heerlijk jouw verhaal lezen. Wat een begin voor jou maar t begint nu wel te komen en t zal alleen maar leuker, mooier, gezelliger en spannender worden. Jammer dat er nog geen foto's zijn, komt dat door je eigen laptop of de verbinding daar? Ik hoop snel op wat pica's, uit jouw verhaal krijg ik al wat beelden, proef klein beetje de sfeer . Lieve Gil geniet van je tijd daar en wij genieten van jouw verhalen... Veel liefs Cis en dikke knuffel van Quin xxx

Yanice 22-12-2011 07:01

Gillieee,
Wat ben ik blij dat je het meer naar je zin hebt! Het klinkt in ieder geval veeeeeel leuker! Ik ben jaloers op dat zonnetje, het is hier koud! Dus geniet nog maar even heeel veel!
Ik mis jeeee!

Ilse 22-12-2011 08:02

hoi Gil,
zit hier te glimmen achter de laptop om jouw verhaal. Leuk om het te lezen ondanks dat ik het ook al van je gehoord had. Zit hier samen met pa lekker huiselijk te ontbijten met een kerstmuziekje en regen! en jij zit daar straks weer lekker in het zonnetje. Geniet maar lekker en laat ons genieten van jouw verhalen!!
xxmam

Eva 22-12-2011 10:46

Hee Gil!

Wat fijn om te horen dat het uiteindelijk toch op z'n pootjes terecht is gekomen . Ik had wel een beetje met je te doen, vorige week, bij je eerste verhaaltje.
Ontzettend leuk dat je al gauw vrienden hebt gemaakt en zo te lezen vermaak je je prima in BA! Als je in dit tempo verder gaat, heb je de hele stad en bezienswaardigheden al in 3 weken gezien joh :p.
Geniet er lekker van en ik kijk uit naar je volgende bericht.
Liefs Eva

Jerr 22-12-2011 14:11

Aaaah wat heerlijk Gil! Lekker schudden met die billen van je! Geniet vooral met overvolle teugen! Kus vanuit koud NL!

Patty 22-12-2011 18:48

Hi lieve Gilda,
Geweldig om te lezen dat je volop aan het genieten bent. Dit is wat ik van je wil horen. Je hebt ook een hele leuke schrijfstijl, ga zo door. Wie weet wordt dit volgend jaar onze volgende reis, want jouw verhaal werkt heel aanstekelijk.
Nou meis, mucho fiestas, sol, vino y amigos.
Una feliz navidad y prospero ano nuevo, Gilda.
Saludos,
Patty en Cock

Luuk 22-12-2011 19:20

he gil,

leuk verhaal weer. Best uigebreid maar het meeste had ik eigenlijk al gehoord. Ben toch ook weer jaloers op dat zonnetje. Als hier de zon schijnt is het maar 8 graden en hoef je niet per se handschoenen aan. Verder zijn er voor mij nu juist WEL verplichtingen met de studie, in tegenstelling tot jou. Ik ben weer druk met leren en oefenen terwijl jij spaans leert en (misschien) nog bruiner wordt dan ik. Dat haal ik in de zomervakantie wel weer in. Veel plezier vandaag nog in BA. Ik zie je wel weer over 23 en 1/2 weken. Duurt niet lang meer dus.

Kus en liefs,
Luuk

Debra 23-12-2011 16:25

He lieve Gil!
Gelukkig voel je je al veel meer op je plek! Ik zag de foto's op Facebook en word er helemaal jaloers van! Prachtig! Hopelijk komen er nog veel meer mooie verhalen. En in wens je alvast heeeeeele fijne feestdagen toe! Geniet ervan!

Dikke kus van Debra

Vincent en Hilda 23-12-2011 19:06

Hoi Gilda,

We vinden het heel leuk je te "volgen"!
Na een minder leuk begin, is het jaloersmakend om al je mooie belevenissen te lezen. Het zijn allemaal ervaringen die je je hele leven bij zullen blijven.
Je zal waarschijnlijk nog wel eens een moeilijk moment hebben dit half jaar, maar je weet nu dat dat gevoel snel kan veranderen en dat je er zelf ook veel invloed op kan uitoefenen.
Vanuit een regenachtig Duiven wensen we jou hele mooie kerstdagen toe en een fantastisch begin van 2012!
Liefs, Vincent en Hilda

Nahi en Trudy 24-12-2011 19:19

Lieve Gil,
Heerlijk om weer meer nieuws te lezen.Fijn, dat je kerstbezoek krijgt.Je zult dit weekend w.s alle tijd voor je zelf hebben. En gezelschap is juist nu heel fijn.Was heel blij je van de week al te horen. Zo te zien hangt de fanmail aan je lippen.
Wij wensen je mooie Kerstdagen toe , gelukkig Nieuwjaar, met veel mooie reismomenten, en een dikke kus.
Nahi en Trudy

Lien + Alex 24-12-2011 20:47

Hola Gil, Como Estas?
Geweldig om te lezen dat je het zo naar zin hebt, daar in dat verre.
Je schrijft behoorlijk plastisch zodat we een aardig idee hebben wat
je daar allemaal beleeft. We zijn best wel een beetje jaloers en krijgen zelf ook weer zin in reizen ( niet in het stapgedeelte en zo ).
Wij zijn niet van die nachtbrakers.
Tot het volgende bericht, wij wachten af........
Groetjes en een goed 2012 !!!!!!!

Ali koekie 28-12-2011 21:36

Hey Gilda,

Nee nee deze koekie is het zeker niet vergeten.
zo te zien had je een heftige start met twijfels .
ik zie dat je nu wel beetje de goede van de reis ziet.
ik hoop dat je snel je de Spaanse taal beetje beheert en dan je avontuur kan beginnen. ik ben in ieder geval aan het wachten op je volgende verhaal. Echt heb die foto's gezien echt hele mooie omgeving. ik hoop meer van die leuke foto's te zien met een een stuk geschiedenis. ik ben blij dat de zon beetje is gaan schijnen voor je. Vergeet niet de sterren in zulke landen zie je heel goed vergeet niet te genieten van de avond rust onder de sterren.
veel groetjes van Die ene gekke koekie

mirjam 31-12-2011 16:35

zit de laatste uurtjes van een nat oudjaar uit met de oudjaars puzzel , Top 2000 hard aan , en buiten jongetjes met vuurwerk luuk en z'n vriendjes ..) en natuurlijk de onvermijdelijke oliebol!! .wel anders dan bij jou. lekker in de zon .. maar misschien vandaag wat meer alleen , daarom nu berichtje .
Tot schrijfs weer

mirjam 31-12-2011 16:36

zit de laatste uurtjes van een nat oudjaar uit met de oudjaars puzzel , Top 2000 hard aan , en buiten jongetjes met vuurwerk luuk en z'n vriendjes ..) en natuurlijk de onvermijdelijke oliebol!! .wel anders dan bij jou. lekker in de zon .. maar misschien vandaag wat meer alleen , daarom nu berichtje .
Tot schrijfs weer. we bellen morgen wel weer .

Jaleesadeliefste 03-01-2012 12:19

Jaaaaaa wauw gil! Ik heb hier eindelijk een computer met gratis internet waardoor ik een keer niet de secondes en het geld zie wegtellen in het scherm en heb nu eindelijk is je verhalen goed kunnen lezen! Oohh toftoftof! Hoop dat je oud&nieuw ook een beetje leuk was? Wij waren misselijk van de buckets, maar het toosten met allemaal vreemde maakte dat allemaal weer goed! Dikke kuss daaaaaaaaar ook van baby mitchie natuurlijk!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer