Goodbye

Nog maar één week. Één week. ÉÉN WEEK! En nog steeds besef ik het niet. Ik ga maar een paar vragen beantwoorden.
Wat? – Ik ga (hoop ik) de reis van mijn leven maken
waar? – Ik heb een plan A, maar ik sta open voor afwijkende landen, ideeën etc. Tot nu toe is het: Argentinië, Brazilië, Bolivia, Peru en Colombia met een aantal echte musts. Ik ga sowieso de Machu Picchu beklimmen, drie weken spaans leren in Buenos Aires, naar Lake Titicaca, paard rijden door de wijnvelden van Mendoza, Rio bekijken, de salsa dansen in Cali, naar Iguazu falls etc etc etc...
Wanneer? – 13 december vertrek ik en 6 juni vlieg ik weer terug
Wie? – Me, myself and I
Waarom?  - tja. Waarom. Goeie vraag. Soms vergeet ik waarom ik dit doe. Ik heb ooit een keer verzonnen dat ik na de middelbare school nog niet wilde gaan studeren. Ik heb geroepen dat ik een sabbatical jaar wilde houden. En dan is het eenmaal zo ver. Omdat ik nog niets van de wereld heb gezien en graag Spaans wil leren was het voor mij niet al te moeilijk om voor Zuid-Amerika te kiezen.

Nu is het bijna zo ver en ik voel een lichtelijke spanning in mijn onderbuik. Ik heb er onwijs veel zin in maar soms overheerst toch wel een beetje de angst. Ik heb echt van die fases meegemaakt:
1. Jaaa, ik ga reizen dat is cool!
2. Ik ga naar Zuid-Amerika dat is leuk!
3. Ik ga in mijn eentje, dan hoef ik met niemand rekening te houden!
4. Waarom ging ik ook alweer in mijn uppie?
5. Jongens? Hallo? Wil er heel misschien iemand een ietsiepietsie beetje mee?
6. Gil, What the hell bezielt je? Waarom heb je geroepen dat je in je eentje wilt??

Gelukkig zit ik nu in de laatste fase:  Ik krijg er zin in. Ik heb weer wat vertrouwen teruggewonnen. Vriendinnen hebben daar goed bij geholpen. Gister hebben ze een surprise party geregeld en een heel mooi fotoboek in elkaar gezet met allemaal leuke foto’s en lieve opbeurende teksten.

Ik heb toch ook wel een doel van dit jaar er tussen uit. Ik wil echt zelfstandig worden. Onafhankelijk. Zo onafhankelijk mogelijk. Ik wil heel erg veel leren en dingen zien. Nieuwe mensen ontmoeten, andere culturen ontdekken, maar bovenal gewoon genieten genieten en nog eens genieten!

Reacties 7

Joyce Reijnen 06-12-2011 21:15

Lieve Gil,
Ik weet zeker dat je het daar super naar je zin gaat krijgen!
Zelfs bij dit eerste bericht geniet ik al van je schrijfstijl, ik hoor het je gewoon allemaal zeggen!
Ik ga komend half jaar zeker je weblog bijhouden!
Jammer dat ik je niet op kan zoeken in Bolivia, want als ik ga, ben jij alweer weg! ;-)

Xxxx Joyce

Merel Stegenga 06-12-2011 22:42

Heeee Gil!

Wat spannend, wat spannend! Het komt nu wel heel dichbij! Maar als ik je plannen zo lees, heb ik een vermoeden dat dit welde reis van je leven wordt! Tenminste dat hoop ik heel erg voor je. Je zal de meest toffe dingen meemaken naast hele aparte of nare dingen. Maar dat hoort er allemaal bij! Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel jaloers ben op je!

Enjoy life, meis!

XX Merel

Emma Overmaat 06-12-2011 23:28

Wat leuk, Gilda! Alleen reizen, spannend zeg! Als ik je plannen zo hoor, word ik wel lichtelijk jaloers, haha. Het wordt vast een geweldige ervaring. Geniet ervan! Groetjes van Emma

Luuk 07-12-2011 10:59

he gil, het duurt nu nog maar echt heel even. Damn, wat heb je hier al lang naar uitgekeken en lang voor gewerkt. Dat heb ik de laatste tijd wel gemerkt. (ben nog steeds niet klaar met dichten). Maargoed, het is toch wat minder leuk dat ik je gewoon een half jaar niet bij me kan hebben. Dat is toch wel echt heel lang. Veel contact dus heeeeeeeeeeeeee!!! Maar dan wel genieten daar he! Veel plezier!
kus

x die ene vervelende jongen die op dinsdag en donderdag en in het weekend voor je deur staat!

michelle 07-12-2011 12:18

Gillie Billie. Je gaatt het fixen!! die fases, echt precies zo heb ik het ook meegemaakt!! geniaal! en de eerste week zul je je misschien nog wel zo voelen maar al snel nooit meer!! na 2 weken is bij mij mijn heimwee het grootste deel afgenomen maar jij gaat meteen naar een vet hostel met een taalcursus dus jij krijgt nieteens de kans om je kut te voelen!!! het wordt fantastisch. dat garandeer ik je!! en lach vooral om jezelf als er vage situaties komen. (ik heb een keer achter de bus aangerend na een plaspauze. bleek dat de bus die wegreed helemaal niet mijn bus was maar dat ie gewoon nog op zn pauzeplek stond hahahahah)

HEEEL VEEL PLEZIER!! you can do it.

Patty 07-12-2011 13:32

Hi Gilda,
Leuk hoor, zo'n webblog. Ik ga je zeker volgen. In ieder geval zien we je a.s. zondag nog.
groetjes

Wies 13-12-2011 14:58

Het gaat beginnen!!! Ik kijk nu al uit naar al jullie mooie verhalen, als ik dit lees en besef word ik toch wel lichtelijk jaloers.
TOT ZO OP SCHIPHOL! dikke kus

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer